O tartă delicioasă fără zahăr în tava termorezistentă poate face senzații în orice moment al zilei! În plus, nu are zahăr!

Când e vorba de dulciuri zahărul este nelipsit, însă am găsit o soluție sănătoasă să înlocuim păcătosul zahăr! Secretul? Se află în lista de ingrediente!

La începutul anului, de obicei, ne dorim să schimbăm ceva! Iar pentru cei ce țin la sănătatea lor, zahărul este primul lucru care apare în gând pentru excludere! Un consum prea mare de zahăr are consecințe negative asupra sănătății. Zaharul adăugat nu face decât să îți aducă 0 nutrienți, dar multe calorii suplimentare.

Diferența dintre zahărul natural și zahărul adăugat

Zaharul natural din alimente este absorbit de organism treptat și îți asigură energie treptat, de-a lungul întregii zile. Alimentele conțin și fibre (care încetinesc absorbția), și carbohidrați (care trebuie descompusi de corp în glucoză și eliberați în sânge). Zahărul adăugat, în schimb, nu are nutrienti (doar calorii), intră foarte repede în sistem, iar reacția organismului este de a produce prea multă insulina (ceea ce scade glicemia), determinând corpul să ceară și mai mult zahăr; în timp, acest cerc vicios nu mai duce la utilizarea zahărului în scop energetic, ci la depunerea lui în corp, îngrășare, diabet, probleme dentare, boli cardiovasculare, de rinichi și o alimentație mai mult ca sigur lipsită de nutrienți esențiali.

Acestea fiind spuse, să ne apucăm de tartă!

 Poți să folosești tăvile termorezistente pentru un rezultat wow.

Aluatul pentru tartă 

  •  350 grame de ovăz
  • două banane
  • 3 linguri de cacao
  • o esență de rom
  • o esență de vanilie
  • un avocado
  • 2 gălbenușuri ou
  • 1 linguriță praf de copt
  • o lingură unt topit

Mod de preparare

  • Pune ovăzul într-o râșniță până devine făină sau lasă-l câteva minute într-un bol cu apă până se face terci. 
  • Amestecă toate ingredientele cu ajutorul unei furculițe până obții aluatul.
  • Pune aluatul în tava rotundă din sticlă și bag-o la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 25 de minute.
  • Verifică cu o scobitoare dacă aluatul este gata.
  • Scoate tava din cuptor și las-o să se răcească timp de o oră-două

    Crema de afine   

  • o cutie de mascarpone
  •  o cutie de afine (le poți cumpăra proaspete sau congelate)
  • o esență vanilie

   

    Mod de preparare cremă afine

  • Zdrobește afinele cu o furculiță sau folosește un robot. Amestecă pasta de afine cu toate ingredientele.
  • Folosește un tel sau mixerul până se formeză o cremă mov deschis.
  • Începe cu 5 afine și mai adaugă pe parcurs ca să nu fie prea închisă la culoare crema.
  • Las-o la răcit 30 de minute.
  • Adaugă crema peste tartă și decoreză cu fructe de pădure.
  • Las-o o oră la frigider.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *